EROON SOKERISTA?

Eroon sokerista? 

Makeanhimo tai sokerinhimo on usein alitajuinen toimintamalli, joka vaikuttaa ihmisen käyttäytymiseen ja valintoihin rationaalisen tahtomme ulottumattomissa. Tämä ilmiö syntyy alitajunnan ja tietoisen mielen vuorovaikutuksesta. Alitajunta on mielemme syvempi kerros, joka ohjaa monia automaattisia toimintoja, kuten tunteita, reaktioita ja tottumuksia.

Sokerinhimo voi juontua alitajuntaan muodostuneista yhteyksistä, joita saatamme olla tietämättämme luoneet. Esimerkiksi lapsuudessa koetut positiiviset kokemukset makeista herkuista voivat liittää makeuden mielihyvän tunteeseen. Tällöin ajan myötä alitajuntamme voi yhdistää stressin tai mielialan heikentymisen makeiden herkkujen nauttimiseen, sillä se muistaa, että makea ruoka on aiemmin tuottanut mielihyvää ja lohtua.

Alitajunta voi myös vahvistaa tiettyjä käyttäytymismalleja ajan kuluessa. Esimerkiksi makean herkuttelun tapa voi olla syntynyt stressin lievittämisen keinona. Alitajunta oppii tämän yhteyden ja alkaa automaattisesti ohjata meitä kohti makeita herkkuja aina stressaavissa tilanteissa.

Tämä alitajuinen toimintamalli saattaa toimia vastoin tietoista päätöstämme vältellä sokerisia herkkuja. Vaikka tietoinen mieli yrittäisi hillitä sokerin käyttöä, alitajunta voi vahvistaa makeanhimoa ja houkutusta tiettyjen tilanteiden, tunteiden tai tottumusten yhteydessä.

Hyvinvointihypnoosin avulla voimme vaikuttaa tähän alitajuiseen toimintamalliin. Hypnoosi tarjoaa pääsyn alitajuntaan ja mahdollisuuden muokata sitä myönteiseen suuntaan. Sillä voidaan purkaa vanhoja, haitallisia yhteyksiä ja luoda uusia, terveempiä käyttäytymismalleja. Tämä mahdollistaa makeanhimon vähentämisen tai jopa poistamisen ilman jatkuvaa taistelua tietoisen tahtomme ja alitajunnan välillä.

VARAA AIKASI >>